EU avviser europeisk bankfrykt

EU-ledere avviser frykt for en europeisk bankkollaps. Fredag deltok EU-president Ursula von der Leyen og sjefen for den europeiske sentralbanken Christine Lagarde på et toppmøte i Brussel. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB
EU-ledere avviser frykt for en europeisk bankkollaps. Fredag deltok EU-president Ursula von der Leyen og sjefen for den europeiske sentralbanken Christine Lagarde på et toppmøte i Brussel. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU sier de ikke er bekymret for en europeisk bankkollaps til tross for uro på markedet. De mener europeiske banker er motstandsdyktige fordi de har høy kapital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bankunionen har betydelig styrket motstandskraften til EUs banksystem. Banksektoren vår er robust med en sterk kapital, heter det i en felles uttalelse fra EU-ledere fredag.

Uttalelsen kommer samme dag som den tyske storbanken Deutsche Bank stuper på børsen. Flere andre store europeiske banker har også falt kraftig på formiddagen.

Det har vært stor uro på verdens børset etter at Silicon Valley Bank (SVB) og to kryptobanker i USA røk over ende for to uker siden.