Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo Børs endte kraftig ned mandag. Foto: Erik Johansen / NTB
Oslo Børs endte kraftig ned mandag. Foto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uroen fortsetter på Oslo Børs også denne uken. Mandag endte hovedindeksen på 1.177,41 poeng, ned 3 prosent. Ellers i Europa var tallene også røde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen falt med over 1 prosent i løpet av de første minuttene etter åpning, før den hentet seg noe inn igjen. Utover ettermiddagen tiltok fallet, og nedgangen endte på 3 prosent.

Dermed er hovedindeksen ned for året for første gang siden 15. mars. Siden nyttår har hovedindeksen falt med 2 prosent, skriver E24.

Oljeprisene falt også: Brent-spot (nordsjøolje) var ved børsslutt ned rundt 4 prosent til om lag 108 dollar fatet.

Equinor, Norsk Hydro og Rec Silicon var mest omsatt mandag. Aksjene endte ned henholdsvis 4,4, 3,5 og 0,8 prosent. Aker BP og DNB endte også ned med henholdsvis 3,3 og 3,5 prosent. Elopak ASA ble dagens vinner på børsen med en oppgang på 10,97 prosent, mens Everfuel ble taperen med en nedgang på 13,32 prosent.

Seismikkselskapet PGS var det åttende mest omsatte selskapet, og aksjen endte med en oppgang på 2,7 prosent. PGS har slitt med tung gjeld og svake markeder, men hentet i forrige uke inn 800 millioner kroner gjennom en emisjon med kun en liten rabatt. Siden den gang og fram til i dag har kursen steget rundt 55 prosent, skriver E24.

Den tyske DAX 30-indeksen hadde falt 1,57 prosent ved 16.45-tiden. I Paris var CAC 40-indeksen ned 2 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London var ned 1,78 prosent.