USA-børsene opp etter at Trump signerte krisepakke

USA-børsene avsluttet handelsdagen med en beskjedne oppgang torsdag, men usikkerheten er fremdeles stor på Wall Street etter en ustabil handelsmåned. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
USA-børsene avsluttet handelsdagen med en beskjedne oppgang torsdag, men usikkerheten er fremdeles stor på Wall Street etter en ustabil handelsmåned. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Børsene i USA startet årets siste uke med markant oppgang etter at Donald Trump signerte en 900 milliarder dollar stor krisepakke natt til mandag.

Alle de tre store aksjeindeksene hadde rekordhøye noteringer da børsene stengte mandag.

Industritunge Dow Jones-indeksen endte med en oppgang på 0,7 prosent og 30.403,97 poeng, mens den bredt sammensatte S&P 500-indeksen var opp 0,9 prosent til 3.735,36 poeng. Teknologitunge Nasdaq steg med 0,7 prosent til 12.899,42 poeng.

Trump signerte krisepakken etter å ha nektet å underskrive den i nesten en uke etter at den ble vedtatt med stort flertall i Kongressen. Vedtaket kom etter flere måneder med forhandlinger.

Det betyr at deler av statsapparatet likevel ikke må stenges ned fra tirsdag ettersom krisebevilgningen er koblet sammen med en budsjettpakke fram til september på 1.400 milliarder dollar.

Krisepakken inkluderer en engangsutbetaling på 600 dollar til millioner av amerikanere, noe Trump mente var altfor lavt. Han ønsket en utbetaling på 2.000 dollar, noe demokratene har sagt seg enige i, men som de ikke har fått Trumps partifeller, republikanerne, med på.

Personvernpolicy