Oslo Børs endte i pluss

<p>Børsen i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix</p>
Børsen i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs var i minus deler av onsdagen, men hentet seg inn igjen og endte med en oppgang på 0,31 prosent til 841,72 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens mest omsatte aksje var Equinor som steg med 0,25 prosent. Deretter følger hydrogenselskapet Nel med en oppgang på 3,03 prosent. Telenor endte onsdagen med en nedgang på 0,82 prosent, mens tungvekterne DNB og Mowi steg med henholdsvis 0,07 og 0,24 prosent.

Legemiddelselskapet Bergenbio falt onsdag formiddag med rundt 22 prosent og endte dagen med en nedgang på nærmere 19 prosent. Fallet skjer etter at selskapet tirsdag varslet at det britiske forskningsrådet (UKRI) har valgt å trekke støtten til en korona-relatert studie ved universitetssykehuset i Southampton, skriver Dagens Næringsliv.

Onsdagens vinner var tørrlastrederiet Golden Ocean Group som endte opp 10,64 prosent.

Energisektoren og shippingsektoren endte onsdagen med en oppgang på henholdsvis 0,18 og 1,66 prosent. Sjømatsektoren endte ned 0,2 prosent.

Prisen på et fat nordsjøolje ble i 17.30-tiden onsdag handlet for 43,82 dollar og steg med 1,34 prosent. Amerikansk lettolje var opp 1 prosent til 41,44 dollar fatet.

Personvernpolicy