Corona-preget resultat for Hydro

– Ettersom vi har sett episenteret for covid-19 bevege seg fra Europa til Nord- og Sør-Amerika, har det å opprettholde produksjonen i Brasil vært høyt prioritert, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
– Ettersom vi har sett episenteret for covid-19 bevege seg fra Europa til Nord- og Sør-Amerika, har det å opprettholde produksjonen i Brasil vært høyt prioritert, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Resultatet for Hydro i andre kvartal var påvirket av covid-19, som preger både priser og volumer, men tallene er bedre enn i fjor.

Det underliggende driftsresultatet (EBIT) var 949 millioner kroner i andre kvartal 2020, mot 875 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Inntektene falt i samme periode fra 30,9 milliarder kroner, vel åtte milliarder kroner fra samme kvartal i fjor.

Opptrapping av produksjonen ved Alunorte og reduserte kostnader bidro positivt. Dette ble motvirket av svakere realiserte priser på alumina og aluminium i tillegg til lavere volumer nedstrøms.

– Vi er inne i en svært krevende periode, og jeg er glad for at vi evner å ta vare på folk og drift, holde hjulene i gang og sikre likviditeten. Samtidig posisjonerer vi selskapet for framtiden, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært