Store protester etter valutakrasj i Libanon

Politiet slokker en brann startet av demonstranter i Libanons hovedstad Beirut natt til fredag. Protestene ble utløst etter et kraftig fall i verdien av det libanesiske pundet.
Politiet slokker en brann startet av demonstranter i Libanons hovedstad Beirut natt til fredag. Protestene ble utløst etter et kraftig fall i verdien av det libanesiske pundet. Foto: Hussein Malla / AP

Det libanesiske pundet har nådd et nytt bunnivå på det uoffisielle valutamarkedet. Landets regjering sitter nå i krisemøter etter en natt med demonstrasjoner.

Libanon står nå i den verste økonomiske tilbakegangen på tiår. Siden forrige høst har man sett omfattende økt arbeidsledighet og lønnskutt. Nesten halve befolkningen lever i fattigdom.

Ikke siden borgerkrigen fra 1975 til 1990 har situasjonen vært verre. Valutakrakket torsdag ettermiddag utløste store protester natt til fredag. En amerikansk dollar koster nå rundt 6.000 libanesiske pund på svartebørsen, sammenlignet med den offisielle vekslingskursen på 1.507 pund per dollar.

Libanons statsminister Hassan Biab satt fredag i kriseforhandlinger med blant annet lederen for landets sentralbank og representanter for valutavekslingstjenester.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært