SAS-sjefen varsler kriseemisjon

På et halvår har egenkapitalen i SAS forduftet: Fra 5,4 milliarder i oktober til − 65 millioner i april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
På et halvår har egenkapitalen i SAS forduftet: Fra 5,4 milliarder i oktober til − 65 millioner i april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS-ledelsen jobber med å få på plass en ny finansieringsplan som skal presenteres i juni. Selskapet skal hente milliarder i kapitalmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er snakk om et betydelig beløp. Jeg håper og regner med at vi kan vise frem detaljene i juni, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS til E24.

Selv om SAS i kvartalet fikk inn 2,68 milliarder kroner i ny finansiering (nye lån på 4,5 milliarder, minus nedbetaling og renter) og i tillegg sikret seg 3,3 milliarder i kriselån i mai, garantert av den svenske og danske staten, er dette langt ifra nok.

På et halvår har egenkapitalen i SAS forduftet: Fra 5,4 milliarder i oktober til −65 millioner i april.

– Jeg tror det er viktig at vi får inn frisk kapital for å styrke balansen og egenkapitalen, men akkurat hvilke instrumenter vi vil benytte oss av vil vi komme tilbake til, sier Gustafson.

Så langt har SAS holdt hjulene gående under krisen gjennom å låne mer penger, men selskapet vil ikke påta seg så mye gjeld.

– Vi har vært i aktive og konstruktiv dialog med våre hovedeiere, den svenske og den danske staten.

Personvernpolicy