Norwegian-aksjen stuper etter innvilget kriselån

Norwegian-aksjen stuper etter at det ble klart at flyselskapet oppfyller myndighetenes krav for å få tilgang til en lånegaranti på totalt 3 milliarder kroner. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Norwegian-aksjen stuper etter at det ble klart at flyselskapet oppfyller myndighetenes krav for å få tilgang til en lånegaranti på totalt 3 milliarder kroner. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at det ble klart at flyselskapet Norwegian oppfyller regjeringens krav for å få den statlige lånegarantien, stuper aksjen på Oslo Børs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved åpning var aksjen ned 60 prosent, men kursen justerte seg noe. Etter tjue minutters handel var aksjen ned nær 50 prosent, til så vidt under 2 kroner per aksje.

En kurs på 2 kroner tilsvarer en markedsverdi på rundt 330 millioner kroner, ifølge E24.

Før børsen åpnet onsdag meldte selskapet at de har oppfylt kriteriene for å få tilgang på en statlig lånegaranti på 2,7 milliarder kroner. Næringsdepartementet har også bekreftet dette. At kriteriene er oppfylt betyr blant annet at emisjonen er ferdig med utstedelse av 400 millioner nye aksjer til en kurs på en krone.

Det bratte fallet i aksjekursen er et resultat av at antallet aksjer i Norwegian mangedobles, noe som fører til at hver enkelt aksje skal ha en lavere pris.

Norwegian: Vi har oppfylt statens vilkår for å få kriselånet