Styremedlem kritisk til Equinors USA-ledelse

Tidligere utenriksminister og styremedlem i Equinor Bjørn Tore Godal sier han var kjent med det enorme milliardtapet til konsernet i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Tidligere utenriksminister og styremedlem i Equinor Bjørn Tore Godal sier han var kjent med det enorme milliardtapet til konsernet i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere utenriksminister og mangeårig styremedlem i Equinor Bjørn Tore Godal mener ledelsen i USA burde ryddet opp selskapets problemer tidligere.

Dagens Næringsliv skrev i forrige uke at Equinor har tapt rundt 200 milliarder kroner de 20 årene konsernet har vært i det amerikanske markedet.

Mellom 2013 og 2016 fikk ledelsen i USA, konsernledelsen og styret flere rapporter fra internrevisjonen i USA som fortalte om rot og manglende kontroll, hovedsakelig i selskapet Brigham Exploration.

Internrevisjonen pekte også på at lønnsnivået i Houston var mye høyere enn markedet ellers. I tillegg ble det brukt mye penger på fester og veldedighet i USA

– Det ble tatt tak i dette skikkelig den gang, men i ettertid kunne man kanskje hengt bjellen mer på katten, ledelsen av den amerikanske delen av selskapet, sier Godal til avisen.

Godal sier han var klar over milliardtapet, og at det står i regnskapet.

– Jeg registrerer at ikke alle sammen har lagt sammen beløpene. Det burde man gjøre. Når det er sagt, nedskrivningene betyr ikke at ressursene er tapt «forever». Teoretisk, om prisbildet forandrer seg fra 50 til 60 dollar fatet, vil dette bildet endre seg i positiv retning, sier Godal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært