Norwegian-aksjen stiger kraftig

Bilde tatt fra en drone viser flere av Norwegians Dreamliner-fly som står lagret nord for terminalen på Oslo lufthavn, mellom de to rullebanene på flyplassen. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB scanpix
Bilde tatt fra en drone viser flere av Norwegians Dreamliner-fly som står lagret nord for terminalen på Oslo lufthavn, mellom de to rullebanene på flyplassen. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter at aksjonærene godkjente styrets kriseplan, steg Norwegian-aksjen med over 30 prosent på Oslo Børs etter rundt en halvtimes handel.

Handelen av Norwegian-aksjen åpnet igjen på Oslo Børs mandag formiddag etter at aksjehandelen ble satt på vent før generalforsamlingen i selskapet.

Ti minutter etter at handelen startet, var aksjen opp 20 prosent til 6,15 kroner per aksje, etter rundt en halvtime hadde aksjen steget ytterligere med 33,3 prosent til en kurs på 6,82 kroner per aksje.

Fram til klokka 11.15 ble det holdt en gjenåpningsauksjon for aksjen.

I børspausen, som varte i to og en halv time, har aksjonærene i flyselskapet sagt ja til styrets kriseplan, noe som gjør at selskapet tilfredsstiller statens krav for å få tilgang på lånegarantien på inntil 2,7 milliarder kroner.

På generalforsamlingen godtok aksjonærene at de sitter igjen med 5,2 prosent av aksjene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært