Norwegian-sjefen tror kreditorene går med på kriseplanen

Går aksjonærene med på kriseplanen, vil nær sagt alt de har av verdier forsvinne, men de redder Norwegian, mens et nei vil bety konkurs. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Går aksjonærene med på kriseplanen, vil nær sagt alt de har av verdier forsvinne, men de redder Norwegian, mens et nei vil bety konkurs. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian har gjort om på det opprinnelige tilbudet til kreditorene. Norwegian-sjef Jacob Schram har tro på at kreditorene vil si ja, så selskapet kan overleve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare én plan nå, og det er denne, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram til Dagens Næringsliv.

Han snakker om nyheten som kom i en børsmelding tirsdag formiddag der det ble informert om at Norwegian har gjort om på det opprinnelige tilbudet til kreditorene. Flyselskapet vil nå gjøre en mindre del av gjelden og obligasjonene om til aksjer. Endringen kommer etter diskusjoner med obligasjonsholderne og med visse andre interessenter, opplyste selskapet.

Ifølge Schram er kreditorer nær å gi sitt ja til Norwegians kriseplan torsdag. Det må til før aksjonærer i neste runde kan vurdere å si ja på en ekstraordinær generalforsamling i selskapet mandag 4. mai, der omgjøringen av gjeld til aksjer er tema.

Går aksjonærene med på kriseplanen, vil nær sagt alt de har av verdier forsvinne, men de redder Norwegian, mens et nei vil bety konkurs.

Da børsen stengte tirsdag var Norwegian-aksjen ned 8,55 prosent.