Overskuddet halvert for storbank

Illustrasjonsfoto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansgiganten HSBC merker coronakrisen, og overskuddet i første kvartal ble kraftig redusert. Samtidig stiger utlånstapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet før skatt i første kvartal ble på 3,2 milliarder dollar, opplyste selskapet tirsdag. Dette er 48 prosent lavere enn i tilsvarende periode i fjor.

Toppsjef Noel Quinn sier i en uttalelse at situasjonen har endret seg som følge av den økonomiske påvirkningen coronapandemien har på bankens kunder.

De forventede utlånstapene i første kvartal er på 3 milliarder dollar – 2,4 milliarder mer enn i tilsvarende periode i fjor.

HSBC knytter utlånstapene til coronakrisen, det kraftige fallet i oljeprisen og en konkret situasjon knyttet til et ikke navngitt selskap i Singapore.

Nyhetsbyrået Reuters viser til kilder som sier at selskapet Hin Leong Trading, som handler med olje i Singapore, er i gang med en restrukturering av gjeld. HSBC er en av bankene som har lånt mest penger til selskapet, som så langt ikke har kommentert påstandene om restrukturering.

Det kraftige fallet i oljeprisen har uløst bekymring for at mange oljerelaterte selskaper kan misligholde gjeld, noe som vil få ringvirkninger for banker og finansselskaper.