Solid børsoppgang i Tokyo

Nikkei-indeksen i Tokyo steg etter at også de amerikanske børsene stengte med oppgang på Wall Street i optimisme over den amerikanske økonomiske redningspakken som ser ut til å bli vedtatt. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/ NTB scanpix
Nikkei-indeksen i Tokyo steg etter at også de amerikanske børsene stengte med oppgang på Wall Street i optimisme over den amerikanske økonomiske redningspakken som ser ut til å bli vedtatt. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsen i Tokyo steg fredag 3,9 prosent, i kjølvannet av den kraftige oppgangen på Wall Street dagen før. Også Hongkong avsluttet dagen i pluss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Nikkei-indeksen gikk opp 3,9 prosent, hadde den bredere Topix-indeksen steget 4,3 prosent da aksjehandelen ble avsluttet i den japanske hovedstaden.

Hang Seng-indeks var opp 0,6 prosent da børsen i Hongkong tok helg.

Også i Shanghai endte hovedindeksen opp 0,3 prosent, mens Shenzhen-børsen falt 0,6 prosent. I Australia falt Sydney-børsen med 5,3 prosent på ukens siste handledag.

I USA har aksjemarkedene steget kraftig de siste dagene. Investorene er blitt mer optimistiske etter at det ble enighet om en massiv økonomisk redningspakke for å håndtere konsekvensene av tiltakene mot coronapandemien.

Personvernpolicy