Oslo Børs ned fra start

Oslo Børs falt fra start mandag.
Oslo Børs falt fra start mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på Oslo Børs falt kraftig ved åpning mandag, men hentet seg i løpet av formiddagen noe inn igjen. Equinor er ned over 5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fire minutter var hovedindeksen på Oslo Børs ned rundt 4 prosent. Alle børsens 25 tungvektere falt fra start, og Equinor, DNB og Nel var alle ned over fire prosent.

Noe av grunnen til fallet fra start er at kongressen i USA fortsatt ikke har klart å bli enige om en krisepakke for næringslivet, samtidig som koronaviruset treffer landet med full styrke. Det skaper uro i markedet.

Siden har børsen hentet seg noe inn igjen og ligger i 10.40-tiden rundt 2,2 prosent ned. Energisektoren drar ned, og Equinor, som er mest omsatt, er ned over 5 prosent.

Norwegian-aksjen stupte fra start og var nesten 19 prosent ned på fire minutter. Den har siden tatt seg opp litt og er rundt 10 prosent ned.

Oljeprisen falt rett etter åpningstid på børsen. Klokken 9 kostet et fat nordsjøolje 26,3 dollar, men prisen falt med nesten en dollar i løpet av en time.

Oslo Børs avsluttet fredag en turbulent uke med en liten oppgang etter at Norges Bank kuttet styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent.

Siden 20. februar har hovedindeksen falt med nesten 30 prosent, men i forrige uke hentet den seg inn over fire prosent, ifølge Dagens Næringsliv.