Europas børser rett til værs ved åpning

Det ha vært mye dramatikk på verdens børser, som her i New York, den siste tiden. Fredag formiddag gikk det bratt oppover da handelen startet i Europa. Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Det ha vært mye dramatikk på verdens børser, som her i New York, den siste tiden. Fredag formiddag gikk det bratt oppover da handelen startet i Europa. Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Europas ledende børser gikk opp mer enn 5 prosent ved åpning fredag.

Markedet reagerer positivt på de store redningspakkene og tiltakene som er lansert av regjeringer og sentralbanker for å dempe den økonomiske effekten av koronapandemien.

I London gikk FTSE 100-indeksen opp 5,2 prosent til 5.418,35 poeng da handelen startet. CAC 40 i Paris økte med 5,5 prosent til 4.068,45, mens DAX-indeksen i Frankfurt spratt opp hele 6,5 prosent til 9.171,48 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært