Kværner ber aksjonærene om ikke å ta ut utbytte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kværner-styret har sendt ut en anmodning til sine aksjonærer om å vedta nullutbytte. Negotia ber norske selskaper om å følge Kværners eksempel i coronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det planlagte utbyttet var på 0,50 kroner per aksje og ville tilsvart 134,5 millioner kroner. Styret i Kværner, i full enighet med Kværners administrasjon, har bedt aksjonærene om å ikke godta utbyttet på generalforsamlingen 24. mars.

Fagforbundet Negotia, som organiserer ansatte i privat sektor, mener det er et klokt standpunkt i en utfordrende tid.

– Nå er det nødvendig at virksomhetene tar solidariske grep for å sikre et liv også etter at coronakrisen er over. Jeg vil oppfordre aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner legger opp til, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Kværner besluttet også å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Stord og Verdal. De totalt ti millioner kronene vil bidra til å hjelpe de ulike instansene med å redusere spredningen av coronaviruset.

I tillegg har selskapet donert verneutstyr, inkludert beskyttende ansiktsmasker og vernedrakter, til de lokale helsemyndighetene.

– Et eksempel til etterfølgelse, kommenterer Negotia-lederen.