Fujifilm-aksjen til værs etter funn av mulig virusmedisin

Kampen mot covid-19 fortsetter. En klinisk studie i Kina viser at en influensamedisin fra Fujifilm kan korte ned sykdomsforløpet. Bildet er fra New York og viser en laboratorium-ansatt forberede en virusprøve fra en pasient. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
Kampen mot covid-19 fortsetter. En klinisk studie i Kina viser at en influensamedisin fra Fujifilm kan korte ned sykdomsforløpet. Bildet er fra New York og viser en laboratorium-ansatt forberede en virusprøve fra en pasient. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det japanske selskapet Fujifilm steg kraftig på børsen onsdag etter at en virusmedisin de har utviklet har vist seg effektiv i en kinesisk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fujifilm Holdings-aksjen steg 15,4 prosent på Tokyo-børsen.

Oppgangen kom dagen etter at det kinesiske forsknings- og vitenskapsdepartementet opplyste at Kina har fullført kliniske studier med favipiravir, det viktigste virkestoffet i influensamedisinen Avigan, som Fujifilm-gruppen står bak.

Studien er basert på denne medisinen som behandling for covid-19 og har vist «svært gode kliniske resultater», opplyste en talsperson for departementet på en pressekonferanse.

Studien har omfattet 80 smittetilfeller i regi av et sykehus i Shenzhen og 120 smittetilfeller som har blitt fulgt av Wuhan-universitetets sykehus Zhongnan. Begge studiene viste redusert restitusjonstid for pasientene.

Fujifilm er for folk flest kanskje mest kjent for sin kameraproduksjon, men selskapet er også aktivt innen blant annet bildediagnostikk og andre områder i helsesektoren. Fujifilm er utvikler av Agigan og har utstedt lisens på favipiravir-patentet til det kinesiske farmasiselskapet Zhejiang Hisun.

Fujifilm opplyser til AFP at selskapet ikke har vært involvert i den kinesiske studien, men uttaler følgende:

– Når det gjelder Avigan, har vi mottatt forespørsler om forsendelser til flere land, og den japanske regjeringen har bedt oss om å undersøke om vi kan være i stand til å øke produksjonen.

En klinisk studie som undersøker Avigan som behandling for covid-19 er nå i gang i Japan.

Personvernpolicy