Børsene i Asia faller på grunn av oljeprisfall og virusfrykt

Børsen i Japan stupte med over 5 prosent tidlig mandag på grunn av frykten for koronaviruset og det kraftige fallet i oljeprisen. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Børsen i Japan stupte med over 5 prosent tidlig mandag på grunn av frykten for koronaviruset og det kraftige fallet i oljeprisen. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsen i Japan stupte med over 5 prosent tidlig mandag på grunn av frykten for koronaviruset og det kraftige fallet i oljeprisen. Også i Hongkong falt børsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikkei-indeksen falt 3,41 prosent til 20.041,83 poeng ved starten av handelsdagen, og fortsatte nedgangen med 5,1 prosent til 19.691,69 poeng.

Oljeprisfallet på mer enn 20 prosent kommer etter bruddet i forhandlingene mellom Opec-landene og Russland. Prisfallet gjør blant annet at dollaren svekker seg mot yen.

Opec-landene ønsker å redusere produksjonen av olje på grunn av dramatisk lavere etterspørsel som følge av koronaviruset som herjer i verden.

I Hongkong og Shanghai falt også børsene tidlig mandag. Hang Seng-indeksen falt med 3,87 prosent til 25.134,02 poeng. Shanghai Composite Index sank med 1,56 prosent, og Shenzhen Composite Index tapte seg 1,66 prosent.

I Sydney og Seoul falt også børsene med minst 3 prosent.

Personvernpolicy