Kraftig børsoppgang i USA – Dow Jones opp 4,5 prosent

<p>Børsene i USA har hatt en god dag, etter et nytt fall i tirsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix</p>
Børsene i USA har hatt en god dag, etter et nytt fall i tirsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amerikanske aksjemarkeder steg kraftig onsdag og tok inn mye av tapet fra dagen i forveien.

Industritunge Dow Jones spratt opp 4,5 prosent – rundt 1.000 poeng – i løpet av handledagen på Wall Street.

Den bredere S&P 500-indeksen la også på seg over 4 prosent, mens teknologitunge Nasdaq var opp i underkant av 4 prosent.

Etter et overraskende rentekutt fra den amerikanske sentralbanken gikk alle de tre toneangivende aksjeindeksen ned rundt 3 prosent dagen i forveien.

Børsoppgangen onsdag tilskrives både økte håp om styrkede stimuleringstiltak fra myndighetene i møte med koronavirusets effekt på økonomien og resultatet fra Demokratenes såkalte supertirsdag.

Kongressens ledere er blitt enige om et lovforslag som innebærer bevilgninger på over 75 milliarder kroner i kampen mot covid-19-viruset. Investorer forventer dessuten at flere sentralbanker verden rundt vil tilby stimuleringstiltak i kjølvannet av rentekuttet i USA.

I Demokratenes nominasjonsvalg gikk den moderate kandidaten av med seieren i 10 av 14 delstater tirsdag. Venstreorienterte Bernie Sanders, som så langt har hatt en solid ledelse i nominasjonsprosessen, måtte nøye seg med andreplass.

Helserelaterte selskaper ledet an i oppgangen på Wall Street. Det forklares med at investorer tror Biden er mer vennlig innstilt til denne virksomheten enn Sanders, som foreslår en helsepolitikk som kan ramme profitten til forsikringsselskaper og andre helsebedrifter hardt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært