Børsfall i Tokyo tross forventninger om krisetiltak

Folk utenfor tavla som viser Nikkei-indeksen i Tokyo mandag. Oppgangen på de asiatiske børsene fortsetter etter at Dow Jones endte til slutt med et byks på 5,1 prosent. Foto: AP / NTB scanpix
Folk utenfor tavla som viser Nikkei-indeksen i Tokyo mandag. Oppgangen på de asiatiske børsene fortsetter etter at Dow Jones endte til slutt med et byks på 5,1 prosent. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsen i Japan falt tirsdag 1,2 prosent, til tross for at flere sentralbanker har varslet krisetiltak for å dempe effektene av koronaviruset.

Nikkei-indeksen steg da aksjehandelen begynte, men stemningen snudde i løpet av dagen.

Stemningsskiftet forklares med at investorene begynte å spørre seg hva Japans sentralbank egentlig vil kunne gjøre med virussituasjonen, ifølge nyhetsbyrået AP. Renta har allerede i flere år vært på minus 0,1 prosent, og sentralbanken har i tillegg gjennomført omfattende støttekjøp av obligasjoner.

På flere andre asiatiske børser pekte pilene imidlertid oppover, i kjølvannet av det historisk kraftige børshoppet på 5,1 prosent i New York dagen før. Shanghai-børsen steg 0,7 prosent i løpet av tirsdagen, mens oppgangen var på 0,2 prosent i Hongkong.

Den viktigste indeksen i Australia steg 0,7 prosent, etter at den australske sentralbanken kuttet renta til rekordlave 0,5 prosent.

Bakgrunnen for oppgangen på en rekke børser både i Asia, Europa og USA mandag var forventninger om at flere sentralbanker vil iverksette krisetiltak. Finansministre og sentralbanksjefer fra G7-landene skal holde en telefonkonferanse tirsdag.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire har sagt at G7 landene vil iverksette samordnede tiltak for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronaviruset. Hva slags tiltak det kan bli snakk om i denne omgang, er imidlertid ikke kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært