Nytt virusfall på Wall Street – verste børsuke siden finanskrisen

Spesialistene Meric Greenbaum og Jay Woods i arbeid på New York-børsen fredag, ved avslutningen av den verste børsuken siden innledningen av finanskrisen i oktober 2008. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Spesialistene Meric Greenbaum og Jay Woods i arbeid på New York-børsen fredag, ved avslutningen av den verste børsuken siden innledningen av finanskrisen i oktober 2008. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsene i New York falt kraftig også fredag. Børsuken både i USA og internasjonalt har vært den verste siden finanskrisen i oktober 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investorene på verdens dominerende børser har tatt utbruddet av det nye koronaviruset med alt annet enn fatning. Frykten er at epidemien skal ramme den globale veksten hardt.

Det har fått investorene til å dumpe aksjer, og alle de tre store amerikanske aksjeindeksene er nå inne i en såkalt korreksjon – det betyr et kursfall på 10 prosent eller mer.

Ved stengetid hadde industriindeksen Dow Jones fredag falt 1,4 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq endte på samme nivå som dagen før, mens den brede S&P 500-indeksen falt 0,8 prosent.

Fallet for S&P 500 var større tidligere på dagen, men indeksen tok seg opp i sluttminuttene, det samme gjorde Nasdaq.

Investorene har søkt trygghet i obligasjoner og andre plasseringer.

Fredag var imidlertid ikke like ille som dagen før, da børsfallet i USA var på rundt 4,5 prosent.

Personvernpolicy