Oslo Børs avsluttet uka i rødt – verste uke siden 2011

Frykt for koronaviruset og fall i oljeprisen bidro til den verste dagen på Oslo Børs sålangt i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Frykt for koronaviruset og fall i oljeprisen bidro til den verste dagen på Oslo Børs sålangt i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo Børs avsluttet en turbulent uke i rødt, med en nedgang på 1,53 prosent til 830,26 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dermed den verste uka på Børsen siden 2011, skriver NRK.

Hovedindeksen på Oslo Børs har i likhet med flere av verdens børser opplevd store svingninger den siste uka som følge av virusfrykt.

Etter et tidlig fall fredag morgen, klatret hovedindeksen til over null, før den igjen gikk nedover fram mot stengning.

Oppgang for Norwegian

Øverst på omsetningstoppen lå Equinor, som falt med 1,6 to prosent. På andreplass DNB, som hadde en nedgang på 3,6 prosent.

Hydrogenselskapet NEL endte ned 0,6 prosent, og sjømatgiganten Mowi endte også i rødt med en nedgang på 2,6 prosent.

Pilene ser imidlertid ut til å snu for flyselskapet Norwegian som endte med en oppgang på 6,17 prosent. Utviklingen kommer etter at selskapets aksje torsdag falt 21 prosent på Oslo Børs.

Nedgang i oljepris

Virusfrykten fører også til nedgang i oljeprisen. Fredag formiddag hadde prisen på nordsjøolje falt under 50 dollar fatet. Litt før klokken 11 hadde spotprisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet sunket 3,2 prosent til 49,8 dollar per fat.

Dette var den laveste oljeprisen siden juli 2017, ifølge Dagens Næringsliv. Så langt i år har oljeprisen sunket hele 25 prosent.

Bakgrunnen for uroen i finansmarkedene er den fortsatte spredningen av viruset som forårsaker sykdommen covid-19. Tiltakene mot sykdommen har lammet økonomisk aktivitet i de hardest rammede områdene i Kina, og viruset sprer seg til stadig nye land.

Personvernpolicy