SAS regner med virustap på 200 millioner

Et SAS-fly går inn for landing på Oslo lufthavn tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Et SAS-fly går inn for landing på Oslo lufthavn tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS regner med å tape rundt 200 millioner svenske kroner i vinter på flygninger som er kansellert på grunn av virusutbruddet.

Det kommer fram i rapporten for årets første kvartal, som ble lagt fram onsdag.

SAS flyr rundt 250.000 passasjerer til og fra Shanghai og Beijing hvert år, og bortfallet av inntekter ved kansellerte flygninger i februar og mars ventes å bli på rundt 200 millioner svenske kroner.

I kvartalsrapporten trekker flyselskapet fram at inntektene øker, men at dette motvirkes av blant annet negative valutaeffekter og omlegging til ny regnskapsstandard. Underskuddet før skatt øker fra 576 millioner svenske kroner i første kvartal i fjor til 1.087 millioner svenske kroner i samme periode i år.

– Den svenske og norske kronen er fortsatt svak mot den amerikanske dollaren og euroen. Dermed øker våre kostnader og også prisnivåene for kunder som reiser utenlands. På den annen side gir den siste tidens synkende drivstoffpriser en positiv utvikling, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Konsernsjefen understreker at markedet er utfordrende, men at passasjertallet har økt med 1,5 prosent. Markedsandelen i Skandinavia har økt med 1,6 prosentpoeng til 29 prosent.

SAS-aksjen faller onsdag. På børsene i Stockholm og København, der det meste av handelen med flyselskapets aksjer skjer, hadde kursen ved lunsjtid falt 11,8 prosent. Nedgangen på Oslo Børs var 11,7 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden