Fallet fortsetter på børsene i Asia

En kvinne passerer en informasjonstavle for børsutviklingen i Hongkong mandag. Børsene i Asia fortsatte tirsdag den negative utviklingen etter som finansmarkedene er urolige over spredningen av covid-19-viruset. Foto: Kin Cheung/ AP/ NTB scanpix
En kvinne passerer en informasjonstavle for børsutviklingen i Hongkong mandag. Børsene i Asia fortsatte tirsdag den negative utviklingen etter som finansmarkedene er urolige over spredningen av covid-19-viruset. Foto: Kin Cheung/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter en rød dag på børsene over hele verden mandag, fortsatte nedgangen i Asia tirsdag. I Tokyo falt børsen med 3,5 prosent fra start.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykt og uro over konsekvensene av den pågående spredningen av koronaviruset covid-19 preger verdens finansmarkeder. Mandag falt verdens børser etter meldinger om at viruset hadde spredt seg til flere land, og at flere personer var døde også utenfor Kina.

I Tokyo falt Nikkei-indeksen med 3,58 prosent da handelen startet tirsdag. Den bredere sammensatte Topix-indeksen gikk 3,53 prosent tilbake.

Også på børsene i Kina gikk det nedover fra start tirsdag, selv om utviklingen her ikke var like dramatisk. Hang Seng-indeksen i Hongkong falt moderate 0,37 prosent mens Shanghai Composite Index gikk 1,62 prosent tilbake.

Shenzhen Composite Index falt derimot mer merkbart med 2,09 prosent da handelen startet.

New York-børsene, som stengte bare noen timer før handelen igjen åpnet i Japan, falt med over 3 prosent mandag på grunn av uro knyttet til virusutbruddet. Også på de europeiske børsene var det markert nedgang mandag.

I Oslo hadde hovedindeksen falt med hele 4,09 prosent til 898,40 poeng da børsen stengte mandag.

Personvernpolicy