EU plasserer Caymanøyene på svarteliste

Valdis Dombrovskis, EU-kommissær for en økonomi som virker for folk (til venstre), snakker med visepresident Luis de Guindos i ESB og president Werner Hoyer i den europeiske investeringsbanken under finansministermøtet i Brussel tirsdag. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
Valdis Dombrovskis, EU-kommissær for en økonomi som virker for folk (til venstre), snakker med visepresident Luis de Guindos i ESB og president Werner Hoyer i den europeiske investeringsbanken under finansministermøtet i Brussel tirsdag. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs finansministre har satt Panama og Caymanøyene på sin svarteliste over skatteparadiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Caymanøyene er det første britiske oversjøiske territoriet som får plass på lista, og det skjer under en måned etter at Storbritannia mistet sin plass ved bordet.

Panama sto på den opprinnelige lista i 2017, men ble fjernet året etter.

Seychellene og Palau er også nykommere på lista over dem som ikke har iverksatt skattereformer som tilfredsstiller EUs standard.

De øvrige er: Amerikansk Samoa, Fiji, Guam, Oman, Samoa, Trinidad og Tobago, De amerikanske jomfruøyene og Vanuatu.

Svartelista ble innført som et ledd i en større innsats mot skatteminimalisering og i et forsøk på å straffe dem EU mener på urettferdig vis legger til rette for slikt.

EUs medlemsland kan ikke står på lista, og svartelistede land og territorier risikerer begrensede sanksjoner, i første rekke ved at de fratas tilgang til EU-midler og utviklingshjelp.