Fall i Boeing-aksjen etter flystyrt i Iran

Arkivbilde: Arbeid med et 737 MAX 8-fly på Boeing-fabrikken i Renton i USA under en presseframvisning i fjor. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix.
Arkivbilde: Arbeid med et 737 MAX 8-fly på Boeing-fabrikken i Renton i USA under en presseframvisning i fjor. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boeing-aksjen falt med rundt 1,5 prosent i minuttene etter at New York-børsen åpnet onsdag. Natten i forveien døde 176 personer da et Boeing-fly styrtet i Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Flyet styrtet like etter avgang fra den internasjonale flyplassen i Teheran tidlig onsdag morgen. Det var av typen Boeing 737–800 og knapt fire år gammelt. Alle de 176 personene om bord omkom, blant dem minst ti svensker.

Ifølge E24 falt Boeing-aksjen allerede i førhandelen.

Den amerikanske flyprodusenten har slitt med store problemer med MAX 737-flyet, som ble satt på bakken i mars i fjor etter to flystyrter i Indonesia og Etiopia, som til sammen kostet 346 menneskeliv.

Tidligere i uken ble det kjent at Boeing har funnet en ny mulig feil på disse flyene, etter at USAs luftfartsmyndighet FAA beordret gjennomgang av flyets systemer.