Pundet styrker seg etter britisk valg

Pundet styrket seg umiddelbart etter at valgdagsmålingen viste et solid flertall for De konservative. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Pundet styrket seg umiddelbart etter at valgdagsmålingen viste et solid flertall for De konservative. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Markedet reagerte positivt, og pundet ble styrket etter at valgdagsmålingene viste en klar tory-seier i det britiske valget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikkerhet og rykter la en demper på pundet gjennom valgdagen, men så fort den første målingen var klar, gikk det oppover, skriver BBCs økonomiredaktør Faisal Islam.

Et lite flertall ville fortsatt gjort statsminister Boris Johnson sårbar overfor fraksjoner i partiet, men resultatene viser et solid flertall og godt med handlingsrom for Johnson. Dermed øker sjansen for at han får avtalen med EU godkjent, og risikoen for en avtaleløs brexit minsker.

Verdien til det britiske pundet hoppet til over 12,20 mot kronen etter at de første valgdagsmålingene tikket inn. Det er den sterkeste noteringen siden brexit-avstemningen i 2016, skriver E24.

Pundet styrket seg også mot euroen, som fredag morgen handles for 1,20.

Les også: Rent toryflertall og brexit i sikte: – Tror folk er genuint lei