Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly

Flyselskapet SunExpress har kjøpt ti fly av typen Boeing 737 MAX, som siden mars i år har stått på bakken som følge av to dødsulykker.
Flyselskapet SunExpress har kjøpt ti fly av typen Boeing 737 MAX, som siden mars i år har stått på bakken som følge av to dødsulykker. Foto: Ted S. Warren / AP

Det tyrkiske flyselskapet SunExpress har inngått en avtale om å kjøpe ti fly av typen Boeing 737 MAX. Flytypen har etter to flystyrt stått på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ti amerikanske flyene kommer i tillegg til en tidligere orde fra selskapet på 32 fly av samme type.

– Vi har full tillit til at Boeing vil levere trygge, pålitelige og effektive fly, sier direktør for selskapet, Jens Bischof.

Flyprodusenten Boeing mener at flyene kan være tilbake på vingene i januar.

Boeing 737-MAX var Boeings mestselgende flymodell fram til de to ulykkene i oktober i fjor og mars i år der til sammen 346 mennesker omkom. Ulykkene førte til at om lag 370 slike fly nå har stått på bakken i over sju måneder over hele verden i påvente av at de blir godkjent på nytt.

Granskingen av den første av de to ulykkene har avdekket at feil med manøvreringssystemet MCAS, manglende trening og feil vedlikehold er blant årsakene til at flyene styrtet.

Personvernpolicy