Gode passasjertall gir optimisme i SAS

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Gode passasjertall hos SAS gjør at selskapet nå tror på positivt årsresultat. Aksjekursen steg kraftig etter nyheten.

2,8 millioner passasjerer reiste med SAS i oktober. Det er noe færre enn i september, men 3,6 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Det forventede resultatet før skatt er bedre enn tidligere kommunisert, drevet av sterke passasjertall, heter det i en pressemelding fra selskapet, som antyder et overskudd på 700–800 millioner svenske kroner.

– Det er godt levert av SAS, i et år hvor drivstoffutgiftene har økt med opptil 2 milliarder svenske kroner på grunn av høyere oljepris, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til E24.

I rapporten for tredje kvartal ble det varslet at det kunne bli vanskelig å oppnå et positivt resultat ved regnskapsårets slutt. Fredag steg aksjekursen med over 6 prosent etter at tallene ble gjort kjent.

Selskapets totale passasjerkapasitet økte med 2,2 prosent i oktober. Andelen punktlige flyginger, det vil si ankomst innen 15 minutter etter oppsatt tid, var på 84 prosent. Det er en forbedring på 1,5 prosentpoeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden