Ryanairs resultat flater ut

<p>Ryanairs resultat for seksmåndersperioden til september var uendret fra samme periode i fjor. Foto: Reuters/ Christian Hartmann</p>
Ryanairs resultat for seksmåndersperioden til september var uendret fra samme periode i fjor. Foto: Reuters/ Christian Hartmann

Billigere flybilletter, svekket etterspørsel i Storbritannia, sterk konkurranse i Europa og dyrere drivstoff bidrar til at Ryanairs resultat flater ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet etter skatt var uendret på 1,15 milliarder euro, om lag 11,7 milliarder kroner, i halvårsperioden fra mars til september, sammenlignet med tilsvarende seksmånedersperiode i fjor.

Prisen på flybilletter falt i gjennomsnitt med 5 prosent «som følge av svekket etterspørsel fra forbrukerne i Storbritannia, og overkapasitet i Tyskland og Østerrike», heter det i resultatet som ble lagt fram mandag.

Omsetningen steg likevel 11 prosent til 5,39 milliarder euro. Drivstoffkostnadene steg 22 prosent til 1,59 milliarder euro. Lønnskostnader bidro også til at resultatet flatet ut.

Ryanair ser for seg en noe bedret situasjon gjennom vinteren, sammenlignet med fjorårets vintersesong, men peker på markedsusikkerhet knyttet til brexit.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy