Fiat Chrysler og Peugeot enige om fusjon

Illustrasjonsfoto av Peugeots logo. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto av Peugeots logo. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bilprodusentene Fiat Chrysler og PSA Peugeot Citroën sier i en felles uttalelse at de ønsker å slå selskapene sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen torsdag kom etter at flere medier hadde sitert kilder som sa at selskapene styrer hadde gitt grønt lys til fusjonen.

Hvis fusjonen gjennomføres som planlagt, vil resultatet bli verdens fjerde største bilprodusent. Det nye selskapet vil stå for produksjonen av både Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot og Vauxhall.

Forhandlingene har foregått få måneder etter at en mulig fusjon mellom Fiat Chrysler og franske Renault falt i fisk.

Selv om Fiat opprinnelig er italiensk, har FCA ikke noe sterkt fotfeste i Europa sammenlignet med franske PSA. Samtidig er PSA i liten grad til stede på det amerikanske markedet, der FCA har både Chrysler, Jeep, Dodge og Ram.

Sammenslåingen vil også gi FCA tilgang til partnerens elbilteknologi.

Regjeringen i Frankrike eier rundt 12 prosent av PSA, og analytikere har tidligere uttalt at politisk motstand kunne hindre fusjonen. Myndighetene i både Frankrike og Italia har gjort det klart at det er viktig å bevare arbeidsplasser og lokal industri.

Franske myndigheter opplyser imidlertid torsdag at de er positive til fusjonsplanene. Fiat Chrysler og PSA Peugeot Citroën lover at sammenslåingen skal gjennomføres uten at fabrikker stenges.

Personvernpolicy