Klart for rettssaken om Røkke-utpressing

Rettssaken mot den 62 år gamle mannen som er tiltalt for millionutpressing av Kjell Inge Røkke (bildet), starter etter planen i Oslo tingrett tirsdag.
Rettssaken mot den 62 år gamle mannen som er tiltalt for millionutpressing av Kjell Inge Røkke (bildet), starter etter planen i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot den 62 år gamle mannen som er tiltalt for millionutpressing av Kjell Inge Røkke, starter etter planen i Oslo tingrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken har to ganger vært utsatt på grunn av sykdom, men er nå berammet i fire dager i Oslo tingrett fra tirsdag 8. til 11. oktober. Retten administreres av dommerfullmektig Ingvild Hachvaag Andersen.

Opprinnelig skulle den ha startet 27. august, men forsvareren til tiltalte Jan Erik «Jannik» Iversen var da sykmeldt og ba om utsettelse. Før det var saken opprinnelig berammet i Oslo tingrett i februar, men da måtte den utsettes fordi Iversen ble akutt syk.

Iversen er tiltalt for å ha presset Røkke til å betale et tosifret millionbeløp. Han er videre tiltalt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen. Iversen nekter straffskyld. Utpressingen skal ha skjedd mellom november 2017 og januar 2018.

Videre er han tiltalt for brudd på våpenloven for å ha vært i besittelse av elektrosjokkvåpen, pepperspray, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør og spretterter eller andre særlig farlige gjenstander som fremstår som voldsprodukter.