Norske Skog selger fabrikk i Australia

Produksjonen ved papirfabrikken i Albury i Australia stenger i desember når Norske Skog selger seg ut. Årsaken er mindre etterspørsel etter avispapir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske emballasjegruppen Visy kjøper fabrikken for 85 millioner australske dollar, tilsvarende om lag 520 millioner kroner. Betalingen og utbytte fra eiendeler, som energi- og vannrettigheter, blir totalt på cirka 920 millioner kroner, opplyser Norske Skog i en pressemelding.

– Stengingen av avispapirproduksjonen ved Albury adresserer den betydelige ubalansen mellom produksjonskapasitet og etterspørsel for avispapir i Australasia og frigjør Albury som en ideell kandidat for konvertering til emballasjeprodukter, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Produksjonen av avispapir blir avsluttet i år, og Norske Skog opplyser at det vil utbetale sluttvederlag til ansatte og transaksjonskostnader på om lag 215 millioner kroner. Det betyr at Norske Skog vil sitte igjen med rundt 700 millioner kroner etter salget.

Norske Skog driver til sammen sju papirfabrikker har en samlet produksjon å 2,6 millioner tonn. Selskapet har blant annet fabrikker i Tasmania og New Zealand.

Fabrikken i Albury produserer årlig 265.000 tonn avispapir. Stengingen er ventet å gi en positiv resultat før renter, skatt, avskrivinger og nedskrivninger på rundt 80 millioner kroner i 2020, opplyser selskapet.

I september kunngjorde papirkonsernet at det igjen ønsker å bli notert på Oslo Børs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden