Kraftig DNO-smell – børsen ned 1,2 prosent

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNO gikk kraftig ned og ble taperen blant de største selskapene da hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,2 prosent til 880,16 poeng onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken har hovedindeksen på Oslo Børs opplevd en samlet nedgang på 2,7 prosent, inkludert onsdagens nedtur.

Equinor toppet omsetningslisten, men gikk ned 2 prosent til 173,9 kroner. På andreplass havnet DNB, som sank 0,4 prosent. Mowi var tredje mest omsatt og falt 0,3 prosent.

Orkla klatret mest blant de store selskapene, med en kursvekst på 0,9 prosent. Med en tilbakegang på 5,3 prosent gjorde DNO det svakest og ble dagens taper.

Energisektoren mest ned

Energisektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 2,4 prosent. På en dag da alle sektorer endte i minus, var det konsumvaresektoren som falt minst. Fallet ble på 0,3 prosent.

Et fat nordsjøolje koster 62,05 dollar, en nedgang på 37 cent. Amerikansk lettolje (WTI) handles for 56,26 dollar fatet, noe som tilsvarer en nedgang på 52 cent.

Onsdag svekket kronen seg med 0,09 prosent mot euro, og 1 euro koster nå 9,93 kroner. Kronen svekket seg med 0,3 prosent mot amerikanske dollar. Det betyr at 1 dollar koster 9,04 kroner. Denne uken har kronen styrket seg 0,1 prosent mot euroen, men svekket seg 0,3 prosent mot dollaren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde tall i Europa

På Wall Street var den brede S&P 500-indeksen så langt opp 0,2 prosent, mens Dow Jones hadde steget 0,5 prosent.

For de viktigste børsene i Europa ble det en svak dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,7 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris sank 1 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å falle 0,1 prosent.

I Asia stengte Nikkei-indeksen i Tokyo ned 0,4 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med et fall på 1,3 prosent.