XXL-resultatet mer enn halvert på ett år

XXL hadde et resultat før skatt på 58 millioner kroner i andre kvartal, mot 120 millioner kroner på samme tid i fjor. Sportskjedens resultat før skatt er dermed mer enn halvert på bare ett år.
XXL hadde et resultat før skatt på 58 millioner kroner i andre kvartal, mot 120 millioner kroner på samme tid i fjor. Sportskjedens resultat før skatt er dermed mer enn halvert på bare ett år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportskjeden XXL hadde et resultat på 58 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2019. Resultatet er mer enn halvert på ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

XXL hadde et resultat før skatt på 120 millioner kroner på samme tid i fjor.

– XXL er skuffet over inntektsutviklingen. Vi jobber med å finjustere balansen mellom inntekter og bruttomarginer i kombinasjon med å redusere beholdningsnivået på en kontrollert måte, skriver selskapet i en børsmelding.

Sportskjeden omsatte for 2,18 milliarder kroner i andre kvartal 2019. På samme tid i fjor var omsetningen på 2,33 milliarder kroner.

Etter at XXL leverte resultatet, falt aksjen 10,73 prosent på Oslo Børs ved åpning, skriver E24.

XXL hadde et driftsresultat på 98 millioner kroner i andre kvartal 2019, en nedgang på 41 millioner kroner fra samme tid i fjor.

Les også: XXL-sjefen skrøt av ansatt som påførte G-Sport 65.000 kroner i tap etter pristabbe

Det har stormet rundt XXL den siste tiden. I juni ble det kjent at sjefer ved norske varehus i flere år har brukt armhevinger som en straffereaksjon overfor ansatte. Ledere i bedriften har krevd pushups hvis ansatte glemmer ukens salgsmål, eller omtaler en kunde i butikken som «kunde». Hos XXL skal nemlig kunder omtales som «gjester».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

XXL-sjefen skal også ha skrytt uhemmet av en ansatt som kjøpte alle joggeskomodellene som konkurrenten G-sport hadde feilpriset 900 kroner for lavt. G-Sport tapte 65.000 kroner.

Sjefen for den svenske avdelingen gikk i mai av med umiddelbar virkning etter et krenkende innlegg om klimaaktivisten Greta Thunberg på hans Facebook-profil.

Les også: XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg