Kraftig Norwegian-fall på børsdag på det jevne

VIDEO: Bjørn Kjos (72) går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian. Selskapet ble den soleklare taperen på Oslo Børs.

Norwegian ble den soleklare taperen på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen gikk svakt opp 0,05 prosent og endte på 883,5 poeng torsdag. NEL ble dagens vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den siste veksten har hovedindeksen likevel hatt en samlet nedgang på 0,2 prosent denne uken.

Øverst på omsetningslisten endte Equinor, som gikk opp 2,2 prosent til 174,4 kroner. Neste selskap på listen var DNB, som gikk ned 0,4 prosent.

Norwegian Air Shuttle var tredje mest omsatt, men gikk ned hele 12,6 prosent. Det skjedde samme dag som konsernsjef Bjørn Kjos varslet sin avgang og lavprisflyselskapet kunne vise til lavere kostnader og høyere inntekter i andre kvartal i år.

NEL klatret mest blant de mest omsatte selskapene, med en vekst på 3,5 prosent.

Kronen styrket seg

Energisektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 1,7 prosent. I negativ retning var det industrisektoren som markerte seg, med en nedgang på 1,1 prosent.

Et fat nordsjøolje koster 66,99 dollar, noe som er et fall på 2 cent. Amerikansk lettolje (WTI) handles for 60,72 dollar fatet. Det er en oppgang på 28,99 cent.

Torsdag styrket den norske kronen seg med 0,6 prosent mot euro, og 1 euro koster nå 9,63 kroner. Kronen styrket seg med 1,2 prosent mot amerikanske dollar, noe som innebærer at 1 dollar koster 8,54 kroner.

Opp på Wall Street

Så langt hadde Wall Street hatt en positiv start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den toneangivende indeksen S&P 500 opp 0,2 prosent, mens Dow Jones hadde gått opp 0,7 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,1 prosent.

For de viktigste børsene i Europa ble det en dårlig dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,4 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris sank 0,3 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å synke med 0,2 prosent.

Nikkei-indeksen i Japan økte med 0,5 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med en vekst på 0,8 prosent.

VIDEO: Kjos går av som Norwegian-sjef

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy