IAG avviser nytt bud på Norwegian

Flyselskapet Norwegian skal igjen være gjenstand for interesse fra spansk-britiske IAG, melder en spansk avis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Flyselskapet Norwegian skal igjen være gjenstand for interesse fra spansk-britiske IAG, melder en spansk avis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske flykjempen IAG avviser påstandene om at flyselskapet skal være klar til å legge inn et bud på 10 milliarder kroner på Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken IAG eller Norwegian ville bekrefte opplysningene i saken til den spanske avisen Okdiaro som skrev at AIG om 15 dager vil være ute av karantenetiden og at det derfor igjen kan legge inn bud på Norwegian. Ifølge avisen, som ikke oppga noen åpen kilde, lød budet på 1.100 millioner euro, omtrent 10,59 milliarder kroner, skriver E24.

Nå avviser IAG påstandene overfor Dagens Næringsliv.

– Vi har sagt at vi ikke lenger er interessert i Norwegian flere ganger de siste månedene. Ingenting har endret seg, sier en pressetalsperson for IAG til DN fredag morgen.

Les også : Norwegian-smell på 2 milliarder kroner i første kvartal

Flyselskapets sjef, Willie Wash, har tidligere sagt at de vil vokse ut fra egen virksomhet og satse videre på IAGs eget lavprisselskap, Level.

I mai i fjor la IAG inn et bud på 350 kroner for hver aksje, og senere et bud på 220 kroner. Siden har Norwegian falt betydelig i pris, og selskapet har også vært gjennom en emisjon. Budet som det nå spekuleres i vil utgjøre en pris på mellom 70 og 85 kroner per aksje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I denne sammenheng er det viktig å merke seg den betydelige gjelden det norske selskapet bærer, mer enn 9,6 milliarder kroner, men også at det har 3,6 milliarder kroner i kontanter, skriver Okdiaro.

Aksjekursen for Norwegian steg med 9,57 prosent torsdag. Kursen endte på 40,87 kroner.

Les også : Norwegian vant søksmål om «kundenapping»