Passasjerfall for Norwegian

Norwegian fraktet 3,36 millioner passasjerer i mai, en nedgang på 2 prosent sammenlignet med samme måned året før. Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener dette først og fremst skyldes at flyene av typen Boeing 737 MAX er satt på bakken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Norwegian fraktet 3,36 millioner passasjerer i mai, en nedgang på 2 prosent sammenlignet med samme måned året før. Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener dette først og fremst skyldes at flyene av typen Boeing 737 MAX er satt på bakken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian fraktet 3,36 millioner passasjerer i mai, ned 2 prosent fra samme måned året før. Årsaken er trøbbel med MAX 8-flyene, ifølge direktør Bjørn Kjos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedgangen tilsvarer om lag 59.000 færre passasjerer og kommer samme måned som pilotene hos konkurrenten SAS streiket.

– Trafikktallene viser noe færre passasjerer i mai i år enn i fjor, påvirket av at vi har 18 Boeing 737 MAX på bakken, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Tallene viser også at passasjerene reiser lengre og enhetsinntektene er høyere denne måneden enn på samme tid i fjor, påpeker Kjos.

Norwegian fløy med tommere fly. Fyllingsgraden falt 0,4 prosentpoeng til 86,1 prosent. Flyselskapet gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i mai. Punktligheten var på 81 prosent, opp 3,7 prosentpoeng.

Nær katastrofe: Norwegian-fly landet mens fly tok av fra rullebanen

12. mars besluttet Norwegian alle sine 737 MAX-fly på bakken. Det skjedde etter at et Ethiopian Airlines-fly av samme modell to dager tidligere styrtet kort tid etter avgang. Alle 157 om bord omkom. I oktober 2018 mistet 189 mennesker livet da et 737 MAX 8-fly fra Lion Air styrtet i Indonesia.

Først mot slutten av august vil Boeing 737 MAX-flyene være på vingene igjen, varslet Norwegian i april.

Avslørt: – Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden