Børsnedgang i Asia etter tilspissing av handelskonflikten mellom Kina og USA

Markedene i Asia påvirkes av handelskrigen mellom Kina og USA. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Markedene i Asia påvirkes av handelskrigen mellom Kina og USA. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsene i Japan, Hongkong og Kina falt tirsdag, etter at Kina kunngjorde innføring av økt toll på amerikanske varer dagen før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikkei 225-indeksen i Tokyo falt 0,59 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,4 prosent da børsen stengte i den japanske hovedstaden tirsdag. Det var den sjuende børsdagen på rad med nedgang i Japan.

I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 1,5 prosent. Tendensen var den samme ved Kinas største børs i Shanghai. Der falt hovedindeksen 0,7 prosent. Ved Kinas andre børs, i Shenzhen, falt hovedindeksen 0,6 prosent.

Kinesiske myndigheter varslet mandag økte tolltariffer på 5.000 amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar fra 1. juni, siste trekk i handelskonflikten mellom de to landene. Det var Kinas svar på at USA fredag økte tollsatsen fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.

Kunngjøringen fra Beijing mandag førte til at aksjene stupte på Wall Street i USA, der den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 3,3 prosent mandag, mens industriindeksen Dow Jones og den bredt sammensatte S&P 500-indeksen begge endte 2,4 prosent ned.

Personvernpolicy