Bratt børsfall i USA

Børsåpningen i USA var sterkt preget av den tilspissede handelskonflikten mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Børsåpningen i USA var sterkt preget av den tilspissede handelskonflikten mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjene stuper fra start på Wall Street etter at Kina kunngjorde nye tollsatser på amerikanske varer som svar på USAs økte straffetoll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 3,3 prosent mandag, mens industriindeksen Dow Jones og den bredt sammensatte S&P 500-indeksen begge endte 2,4 prosent ned.

De amerikanske børsene åpnet kort tid etter at kineserne opplyste at tollsatsene fra 1. juni økes på varer fra USA til en verdi av rundt 522 milliarder kroner. Mottiltaket kom etter at USA før helgen presenterte planer som vil innebære toll på nesten all kinesisk import.

Aktuelt: Donald Trump advarte Kinas president mot mottiltak

Samtidig sier redaktøren i den kinesiske avisa Global Times, som eies av regjeringspartiet, at Beijing vurderer ytterligere tiltak. Blant alternativene som skal være på bordet, er salg av store mengder amerikanske statsobligasjoner, stans i kjøp av amerikanske landbruksprodukter og kutt i ordrer for Boeing-fly.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsfallet kan tyde på økt bekymring blant investorer for at handelssamtalene mellom USA og Kina kan bryte fullstendig sammen. Amerikanske aksjer hadde en opptur fredag etter at samtalene ble avsluttet med et løfte fra begge parter om å fortsette å snakke sammen, på tross av at de mislyktes med å spikre en avtale.

Trump: Toll bedre enn handelsavtale