Utenlandske selskap får kjøpe Børsen

Utenlandske selskap får kjøpe Oslo Børs. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Utenlandske selskap får kjøpe Oslo Børs. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter flere måneders budkamp mellom amerikanske Nasdaq og nederlandske Euronext, har begge fått myndighetenes velsignelse til å kjøpe Oslo Børs. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Dagens Næringsliv som først omtaler at begge de to budgiverne har fått godkjennelse fra finansdepartementet til å kjøpe Oslo Børs.

Nasdaq har i en melding bekreftet mandag morgen at deparementet ikke stiller krav til to tredjedelers eierskap i Oslo Børs.

– Selv om Finansdepartementet bekrefter at Nasdaq er egnet som eier av Oslo Børs VPS i henhold til lovbestemte krav, er beslutningen om ikke å kreve at enhver som søker å oppnå kontroll over Oslo Børs VPS må skaffe seg et flertall på to tredjedeler av aksjene skuffende,» sier Lauri Rosendahl, leder av Nasdaq i Norden, i en pressemelding.

Kamp : Nasdaq har kjøpt seg opp på Oslo Børs

Også Euronext bekrefter at i en pressemelding om at de har fått klarsignal til å kjøpe 100 prosent av aksjene i Børsen. Det nederlandske selskapet har allerede sikret kontroll i Oslo Børsm med 53 prosent av aksjene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlenderne bekrefter at de håper å få gjennomført kjøpet innen utgangen av juni.

Fikk godkjent fra tilsynet: Euronext og Nasdaq får tommelen opp fra Finanstilsynet

«Finansdepartementet har fattet vedtak om at Euronext N.V. og Nasdaq AB gis tillatelse til å erverve aksjer i Oslo Børs VPS Holding asa i samsvar med sine søknader», skriver Finansdepartementet i en pressemelding.