Tidligere statsminister i Sverige foreslås som ny styreleder i Swedbank

Tidligere statsminister i Sverige, Göran Persson, er blitt foreslått som ny styreleder i Swedbank. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix
Tidligere statsminister i Sverige, Göran Persson, er blitt foreslått som ny styreleder i Swedbank. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister Göran Persson foreslås som ny styreleder i Swedbank etter at den tidligere styrelederen gikk av som følge av hvitvaskingsskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sosialdemokraten Göran Persson foreslås av valgkomiteen i Swedbank. Det er nå opp til styret i banken å bestemme om Persson skal få rollen som styreleder.

– Vi er veldig glade for at det er et veldig sterkt navn vi har valgt. Göran Perssons bakgrunn er veldig interessant for oss, så vi er glade for at han stiller opp til dette oppdraget, sier Lennart Haglund, talsperson for Swedbanks valgkomité, til TT.

Persson var statsminister i Sverige fra 1996 til 2006 og leder for Socialdemokraterne fra 1996 til 2007.

Den svenske storbanken etterforskes for bedrageri etter mistanker om hvitvasking som skal ha funnet sted i flere baltiske land. Bankens tidligere styreleder Lars Idermark gikk av som styreleder som følge av SVTs avsløring om banken.

Da bankens kvartalsresultatet ble lagt fram torsdag forrige uke, opplyste banken at den oppretter en ny enhet som skal bekjempe hvitvasking, bedrageri og terrorfinansiering.