Oslo Børs opp på første handledag etter påske

Blå himmel over Oslo Børs, som startet oppover etter påskeferien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Blå himmel over Oslo Børs, som startet oppover etter påskeferien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeserviceselskapet TGS-NOPEC økte mest blant de største selskapene da hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag steg 0,4 prosent til 894,29 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På toppen av omsetningslisten endte Equinor, som økte med 1,8 prosent til 202 kroner. På andreplass havnet Aker BP, som steg 3,2 prosent. Mowi var tredje mest omsatt og økte med 0,4 prosent.

TGS-NOPEC Geophysical Company klatret altså mest blant de mest omsatte selskapene, med en oppgang på 4,1 prosent. Storebrand ble tirsdagens taper, med et kursfall på 2,6 prosent.

Energisektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 2 prosent. IT-sektoren gjorde det dårligst med en nedgang på 1 prosent.

Prisen på nordsjøolje steg 66 cent til 74,7 dollar fatet tirsdag ettermiddag. Et fat amerikansk lettolje (WTI) omsettes for 66,55 dollar, noe som er en økning på 1 dollar.

Så langt hadde Wall Street hatt en god start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den toneangivende indeksen Standard & Poor 500 opp 0,7 prosent, mens den industritunge Dow Jones-indeksen hadde økt 0,5 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen økte med 1 prosent.

For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt steg den tyske DAX-indeksen med 0,09 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris klatret 0,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å øke med 0,8 prosent.

Nikkei-indeksen i Japan steg 0,2 prosent, mens Hongkong-børsen endte uendret.