Meglerhus deler ut 725 millioner til eiere og ansatte

Foto: Foto: Ivan Kverme
Foto: Foto: Ivan Kverme

Arctic Securities, som har Trond Mohn som største eier, var gjennom hele fjoråret engasjert i 111 transaksjoner og rådgiver ved store, prestisjefylte M&A-transaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ifølge Finansavisen utførte meglerhuset M&A-transaksjoner i 2018 flere større oppdrag, som oppkjøpet av Rolls Royce Marine for Kongsberg Gruppen, salget av Gjensidige Bank til Nordea og Norecos oppkjøp av Shells oljevirksomhet i Danmark.

Med tilgang på slike transaksjoner klarte konsernet en omsetning i 2018 på 1.037 millioner kroner, kun en million mindre enn 2017.

– Jeg er både skuffet og fornøyd. Jeg er skuffet over at vi ikke fikk gjennomført alle transaksjonene som var i «pipen» da markedene stengte mot slutten av året, men er fornøyd med resultatene for året totalt sett. Jeg er meget stolt av de ansatte og bredden i vår kompetanse, skriver toppsjef Mads Syversen i en e-post til Finansavisen.

Meglerhuset alene stod for 885 millioner kroner av omsetningen, en beskjeden nedgang fra 2017 på fem millioner kroner. Resultatet før skatt økte derimot med 15 millioner kroner, som endte på 185 millioner kroner.

Den største inntektskilden til Arctic er emisjoner og plassering av offentlige tilbud, som i fjor stod for 475,5 millioner kroner av omsetningen. Arctic var blant annet involvert i emisjonene i Noreco, Magseis, Kahoot og Kongsberg Gruppen.

Samtidig som omsetningen opprettholdes, økes marginene. Ved årsslutt har selskapet, gjennom lønn, bonus og utbytte, betalt ut 725 millioner kroner til ansatte og eiere, skriver Finansavisen. Dette tilsvarer rundt 70 prosent av omsetningen i konsernet.

I rekordåret 2017 var det samme tallet 690 millioner kroner.

Les også:

Skipsverdiene har falt 20 prosent

Spår laveste ledighet siden før finanskrisen

Meglerhus deler ut 725 millioner til eiere og ansatte

Saken er tidligere publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden