Euronext og Nasdaq får tommelen opp fra Finanstilsynet

Både Euronext og nasdaq er godkjent av Finanstilsynet som kjøpere av Oslo Børs. Nå er det opp til Finansdepartementet å gi den endelige godkjenningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Både Euronext og nasdaq er godkjent av Finanstilsynet som kjøpere av Oslo Børs. Nå er det opp til Finansdepartementet å gi den endelige godkjenningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finanstilsynet har godkjent både Euronext og Nasdaq som kjøpere av Oslo Børs. Dermed er det opp til Finansdepartementet å gi den endelige godkjennelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Euronext og Nasdaq har lenge vært interessert i å kjøpe opp Oslo Børs VPS. Nå har begge fått godkjennelse fra Finanstilsynet.

Ifølge en pressemelding fra Euronext konkluderer tilsynet med at Euronext vil være en passende eier av Oslo Børs med opptil 100 prosent av aksjene, og setter heller ingen eierskapsbegrensninger.

Både amerikanske Nasdaq og Euronext tilbyr 158 kroner per aksje, noe som verdsetter Oslo Børs til rundt 6,8 milliarder kroner.

Nasdaq opplyser til E24 at også de har fått Finanstilsynets godkjennelse.

– Vi er glade for at Finanstilsynet har anbefalt å godkjenne Nasdaq som kjøper av Oslo Børs VPS. Vi ser fram til den endelige beslutningen fra Finansdepartementet, skriver Nasdaq i en melding til E24.

Styret i Oslo Børs har tidligere anbefalt tilbudet fra Nasdaq, og ifølge Dagens Næringsliv har Nasdaq i samarbeid med styret kjempet for at myndighetene skal kreve at en kjøper må ha med seg minst to tredeler av aksjonærene. Dette håpet de at ville diskvalifisere Euronext siden Børsens to største aksjonærer, DNB og KLP, har slått fast at de foretrekker Nasdaq.

I Finanstilsynets anbefaling av Euronext som nå er sendt til Finansdepartementet er det imidlertid ikke satt en slik eierskapsbegrensing.

Nå er det opp til Finansdepartementet å foreta den endelige godkjenningen. Departementet opplyser at det tar sikte på å fatte et vedtak innen 14. mai.