Styrelederen i Swedbank trekker seg

Styreleder Lars Idermark i Swedbank trekker seg med umiddelbar virkning. Den svenske storbanken etterforskes for blant annet bedrageri og hvitvasking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter den siste tids kraftige debatt om Swedbank og spørsmål rundt bankens håndtering av mistanker om hvitvasking i Baltikum har jeg funnet at medieoppmerksomheten dette har skapt, ikke er forenelig med min rolle som administrerende direktør i skogkonsernet Södra, sier Idermark i en pressemelding.

Han legger til at han går av med umiddelbar virkning.

Idermark sier videre at medieoppmerksomheten har gjort det vanskelig å rette opp i feil og få støtte til fakta. Han legger også til at det har vært vanskelig å kommunisere på grunn av reguleringer og lover i markedene banken opererer i, samt av hensyn til personvern.

Visestyreleder Ulrika Francke går inn i rollen som styreleder.

Den svenske storbanken etterforskes for bedrageri og brudd på regler for innsideinformasjon. Svensk økokrim, Ekobrottsmyndigheten (EBM), gjennomførte i forrige uke en razzia i bankens hovedkontor utenfor Stockholm.

Fra før blir banken også etterforsket for hvitvasking.

Administrerende direktør Birgitte Bonnesen fikk sparken torsdag forrige uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden