Norwegian med laveste aksjekurs på 10 år

Norwegian-sjef Bjørn Kjos følger trolig spent med når Høyesterett til uka starter behandlingen av spørsmålet om organisering og arbeidsgiveransvar i det norske flyselskapet.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos følger trolig spent med når Høyesterett til uka starter behandlingen av spørsmålet om organisering og arbeidsgiveransvar i det norske flyselskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian faller under onsdagens laveste og til det laveste nivået på nesten 10 år, men investor Øystein Stray Spetalen er allerede ute igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian falt onsdag til 39,95 kroner.

Torsdag faller aksjen videre og har vært notert så lavt som 39,58 kroner.

Da må vi tilbake til 3. juni 2009 for å finne Norwegian på lavere kurser (ujustert for kapitalendringer).

Les også: Solaksje krakket på rød børs

Det betyr også at de som kjøpte aksjer i emisjonen til 33 kroner, pluss tegningsretten på 15 - 30 kroner, nå uansett er solid i minus - hvis de ikke har solgt.

Spetalen er ute

Øystein Stray Spetalen er imidlertid ute igjen av topp 30-listen, etter at hans Tycoon Industrier kjøpte aksjer i emisjonen og pr. 18. mars stod oppført med 1.065.346 aksjer. Pr. 1. april var de siste 680.269 borte fra oversikten.

WOW Air-konkursen: Uvisst om det blir noe igjen til obligasjonseierne

De andre finanskjendisene, som Torstein Tvenge, Egil Stenshagen (Stenshagen Invest), O.N. Sund (Olav Nils Sunde) og Songa Trading (Arne Blystad) er fremdeles inne på topp 30-listen, selv om Songa Trading er ned 900.000 aksjer fra forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Må selge huset: iHus-gründer må selge - ber om 24 millioner

2,2 mrd er banken

På 39,58 kroner er børsverdien på Norwegian 5,4 milliarder kroner. I dette inngår også verdien av aksjen i Bank Norwegian på 2,19 milliarder kroner og den teoretiske verdien på flyselskapet alene er da 3,2 milliarder kroner.

Hvis det er riktig at Bjørn Kjos med nærstående eier 17 prosent av Norwegian er den eierandelen nå verdt 920 millioner kroner.

Artikkelen er først publisert på Hegnar.no.