Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs

Sjef i Nasdaq Nordics, Lauri Rosendahl, på besøk hos Oslo Børs i mars. Selskapet ønsker i likhet med Euronext å overta børsen. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix
Sjef i Nasdaq Nordics, Lauri Rosendahl, på besøk hos Oslo Børs i mars. Selskapet ønsker i likhet med Euronext å overta børsen. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasdaq forlenger akseptfristen for budet på Oslo Børs fra 29. mars til 30. april. Konkurrenten Euronext har 1. april som sin frist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

E24 skriver at Nasdaq AB opplyser om dette i en melding mandag.

Både amerikanske Nasdaq og Euronext tilbyr 158 kroner per aksje.

Styret i Oslo Børs anbefaler tilbudet fra Nasdaq, som er på samme sum. Dette begrunnes med de «strategiske interessene til aktørene i kapitalmarkedet både i Norge og andre steder i Norden», har styret uttalt.

Et eventuelt oppkjøp av Oslo Børs skal behandles av Finanstilsynet og Finansdepartementet, og både Euronext og Nasdaq Nordics har søknader inne. Behandlingstiden er inntil fire måneder, samt inntil 20 dager som legges til underveis dersom myndighetene har behov for ytterligere svar. Behandlingen kan også gå raskere.