Nissan-topp har fått innvilget kausjon

Carlos Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november. Foto: AP / NTB scanpix
Carlos Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Tokyo har innvilget den tidligere Nissan-sjefen Carlos Ghosns begjæring om kausjon tirsdag, men det er fortsatt uklart om han blir løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kausjonsbeløpet er på en milliard yen, noe som tilsvarer 77 millioner kroner etter dagens kurs. Selv om domstolen har innvilget Ghosns begjæring om kausjon, kan påtalemyndigheten anke avgjørelsen, og dermed kan den tidligere toppsjefen i Nissan bli sittende i varetekt i flere uker til.

Ett av vilkårene for at Ghosn skal bli løslatt er han ikke får forlate Japan. Han er også underlagt andre restriksjoner som skal hindre ham i å eventuelt ødelegge bevis, heter det i kjennelsen.

Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november. 64-åringen ledet Nissan Motor Co. i mer enn 20 år, men er nå siktet for juks med kredittopplysninger og for å ha underrapportert hvor mye han fikk i lønn fra Nissan i minst 8 år, noe han bestrider og hevder at kompensasjonen fra Nissan til ham aldri ble fastsatt. Han anklages videre for tillitsbrudd med henvisning til at Ghosn skal ha påført Nissan investeringstap, og at han skal ha betalt en forretningsmann fra Saudi-Arabia.

Ghosn sier han ikke er skyld i at Nissan led noe tap og at betalingen til forretningsmannen var for lovlige tjenester.