Deler ut nær 600 millioner til aksjonærene

Christian Ringnes - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Christian Ringnes - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det har vært veldig lett i eiendom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De Christian Ringnes-kontrollerte selskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom betaler ut et samlet utbytte til aksjonærene på tilsammen 573 millioner kroner for 2018, ifølge kvartalsrapportene for fjerde kvartal. 166 millioner tilfaller Ringnes selv skriver DN.

– Når det gjelder begge selskaper er vi vel tilfreds med det tilbakelagte året. Løpende kontantstrøm og inntjening er jo god, så har vi i år ikke gjort noe justeringer av yield eller avkastningskrav. I lys av det synes vi at i overkant av ti prosent er en ok utvikling i underliggende verdier, sier Christian Ringnes til DN.

– Jeg tror det har vært veldig lett i eiendom. Fallende renter og nedjusterte avkastningskrav hele tiden betyr at alle eiendomsselskapene har fått mye gratis i form av verdiøkning. Det er vel til en viss grad over, sier Ringnes til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:

Tore Tønseth skuffet: - Aksjekursen skal kraftig ned

Danske Bank må stenge ned i Estland

Samtidig mener Ringnes at det finnes få gode alternativer.

– Jeg tror eiendom relativt sett, i forhold til gamle dager, vil være mindre lønnsomt enn det har vært. På den annen side er det ikke særlig annet som er lønnsomt heller på grunn av det lave rentenivået, du får ikke noe penger i banken, og aksjemarkedet fremstår som høyt priset og usikkert. Så i en verden av folk som halter er han som går på to ben ganske bra, og det er vel en beskrivelse av eiendomsmarkedet, sier Ringnes.

Les også: – Billettprisene vil nok falle dramatisk

Saken er først publisert hos Hegnar.no